Presentatie en onthulling thema ATAP 2018

Vrijdag 7 april zal Gert Buist, de winnaar van de Abel Tasman Art Prize 2016 een presentatie geven over zijn reis naar Tasmanië voor de leerlingen CKV op de Lindenborg.

Abel Tasman werd geboren in Lutjegast en zette 375 jaar geleden als eerste voet aan wal in Tasmanië. De Art Prize werd in 1999 ingesteld door de gemeente Grootegast in het kader van de ‘stedenband’ met Kingsborough. Grootegast en Kingsborough organiseren deze prijs om en om.

De hoofdprijs is een geheel verzorgde reis naar de andere kant van de wereld. Aan de wedstrijd wordt een thema met een relatie tussen Nederland en Tasmanië gekoppeld. Dit thema moet worden uitgewerkt in een vastgesteld kunstvorm naar keuze. In 2016 heeft Gert Buist de prijs gewonnen met zijn animatie over reizen. Hij is in 2016 naar Tasmanië afgereisd, en zal de leerlingen van de Lindenborg vertellen over zijn reis.

Tevens zal Wethouder Mark de Haan de aftrap geven voor de Abel Tasman Art Prize 2018. Jongeren van 16 t/m 21 jaar die in het Westerkwartier wonen of op school zitten, kunnen zich binnenkort aanmelden via www.abeltasmanartprize.nl. Zij kunnen tot 30 januari 2018 een kunstwerk met een thema – wat Wethouder Mark de Haan vrijdag bekend maakt – inleveren en kans maken op een geheel verzorgde 3-weekse reis naar Tasmanië.

Winnaars ATAP: Tim Haley (2012), Arki Fargher (2016),

Gert Buist (2015), Molly Marquis (2014)