Meld je voor 1 december 2017 aan voor de ATAP 2018!

Welke jongere uit het Westerkwartier reist straks naar de andere kant van de wereld?

 Wil jij op avontuur, net als Abel Tasman de wereld ontdekken? Meld je voor 1 december 2017 aan voor de Abel Tasman Art Prize 2018!

Abel Tasman werd geboren in Lutjegast en zette 375 jaar geleden als eerste voet aan wal in Tasmanië. Gemeente Grootegast heeft dankzij ontdekkingsreiziger Abel Tasman nog altijd nauwe banden met Tasmanië. Samen met de gemeente Kingsborough (Tasmanië) organiseert gemeente Grootegast sinds 1999 de Abel Tasman Art Prize.

De ATAP biedt een podium voor jongeren uit het Westerkwartier om hun talenten te laten zien. Een jury kiest de uiteindelijke winnaar die een geheel verzorgde reis wint naar de andere kant van de wereld. De winnaar wordt in Tasmanië ontvangen door een gastgezin en zal gedurende 3 weken Tasmanië ontdekken. Een unieke kans dus!

Jongeren kunnen zich voor 1 december 2017 aanmelden via de website abeltasmanartprize.nl of via rixt.vellenga@grootegast.nl. Ook jongeren die ondersteuning wensen, kunnen dit aangeven en zich aanmelden.

Het is een kunstprijs, maar er zijn verschillende categorieën: foto/film, poëzie, architectuur en beeldende kunst. Dit mag ook met moderne middelen: fotoshop, animatie. Het kunstwerk en verslag moet uiterlijk 30 januari 2018 ingeleverd worden. Voor deze datum krijgt iedereen de mogelijkheid om een inloopmiddag/avond te bezoeken voor advies van kunstenaars.

Aan de wedstrijd wordt een thema met een relatie tussen Nederland en Tasmanië gekoppeld. Dit thema moet worden uitgewerkt in een kunstvorm naar keuze. Het thema van 2018 is: ‘Varen op jouw Kompas’.

Dus ben jij een jongere tussen de 16 en 21 jaar? Woon of ga je naar school in het Westerkwartier of Middag-Humsterland? Wil je net als Abel Tasman op avontuur? Meld je dan aan voor de Abel Tasman Art Prize 2018!